Top
De accu van een elektrische fiets opladen in de winter - Blog Internet Bikes
fade
4458
post-template-default,single,single-post,postid-4458,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

De accu van een elektrische fiets opladen in de winter

accu opladen elektrische fiets

De accu van een elektrische fiets opladen in de winter

Het lijkt zo makkelijk: je steekt de stekker in het stopcontact en de accu van jouw elektrische fiets is zo weer opgeladen. Maar toch kan er bij het opladen een heleboel verkeerd gaan, waardoor de accu beschadigd raakt en daardoor zijn kracht en actieradius verliest. Door de accu juist op te laden gaat hij langer mee en heb je nog meer plezier van jouw elektrische fiets. 

 

Opladen in de winter

In de wintermaanden pak je wat vaker de auto en maak je minder kilometers op jouw elektrische fiets. Haal de accu (mits je een uitneembare accu hebt) van de fiets en bewaar hem in een omgeving op kamertemperatuur. Bijvoorbeeld in de woonkamer of op de hobbykamer.

 

Diepontlading

Laat de accu nooit leeg op de fiets zitten, maar laad hem minimaal tot de helft op. Een lege accu in een koude omgeving veroorzaakt diepontlading. De accu is dan niet meer bruikbaar en moet vervangen worden en dat kost vaak honderden Euro’s.

 

Binnen opladen

Een accu laadt beter op in een omgeving op kamertemperatuur. Doe je dit in een koude omgeving, dan neemt de accucapaciteit af en laadt hij minder snel op. Leg hem daarom in de woonkamer aan de lader en niet in een koude schuur of garage.

 

Leegrijden

Ook al is het buiten koud; het is belangrijk dat je regelmatig een stukje gaat fietsen, zodat je de accu leegrijdt. Laad hem daarna wel weer op en bewaar hem in een warme omgeving zoals we eerder al hebben uitgelegd.

 

Handleiding

Lees de handleiding van jouw elektrische fiets aandachtig door. Hierin staan vaak handige tips voor het opladen van de accu waarmee je de levensduur verlengt.

 

Door de accu goed te onderhouden gaat hij langer mee en behoudt hij zijn actieradius. Als je dan in de zomer weer lange fietstochten wilt gaan maken, weet je zeker dat jouw accu het de hele rit blijft doen.

 

Blijf op de hoogte van het laatste fietsnieuws via 50Plusplein Fietsnieuws

Plaats een bericht

© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.