Top
Drie fietsapps die jouw prestaties verbeteren! - Blog Internet Bikes
fade
4126
post-template-default,single,single-post,postid-4126,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Drie fietsapps die jouw prestaties verbeteren!

Drie fietsapps die jouw prestaties verbeteren!

Als echte wielrenner of mountainbiker wil jij jouw prestaties natuurlijk altijd verbeteren. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel apps verkrijgbaar die je fietsroute vastleggen en inzicht geven in je snelheid en prestaties. Je installeert ze eenvoudig vanuit de Google Play Store of Apple App Store op jouw telefoon of smartwatch. In deze blog lichten we drie handige fietsapps uit. 

 

Fietstijden.nl

Deze app geeft inzicht in de afstand, snelheid, beklimmingen, route (via GPS) en aantal verbruikte calorieën. Wanneer jouw vrienden de app ook gebruiken, kun je een klassement starten en zien wie de beste renner is. Deze app is zowel voor Android en iOS verkrijgbaar.

 

Belangrijke features:

 • Nederlandstalige audio coaching: de app vertelt bij elke kilometer of minuut hoeveel kilometer je hebt gefietst en wat je gemiddelde snelheid is.
 • Trainingsdoelen en ghost-cycling: stel voor jezelf een doel en de app helpt je om dit te bereiken. Ghost-cycling maakt onderdeel uit van het betaalde Plus Pakket. Je selecteert een tijd van jezelf of vriend die je wilt verbeteren. Het spookje geeft die tijd aan op de route en jij moet hier voor proberen te blijven fietsen.
 • Live-tracking: maakt ook onderdeel uit van het Plus Pakket. Vrienden en familie kijken live met je mee en kunnen je via Facebook en Twitter aanmoedigingen sturen. Via de audio coach krijg je ze in jouw oortje te horen.
 • Twitter en Facebook integratie: deel jouw prestaties op je tijdlijn met vrienden en familie.
 • Virtuele vlucht over Nederlandse beklimmingen: bereid je extra goed voor door voor je gaat fietsen alle Nederlandse beklimmingen te bekijken met deze animatiefunctie. Per beklimming kun je het klassement bekijken met de resultaten van andere wielrenners.

 

Runtastic Road Bike

Runtastic Road Bike is een app voor alle soorten fietsers, van racers tot recreatieve fietsers. Runtastic heeft verschillende apps op het gebied van sport en gezondheid. Combineer de apps voor een total body workout en word zo iedere training sterker en sneller. De app is voor Android en iOS verkrijgbaar.

 

Belangrijke features:

 • Met GPS tracking meet je jouw afstand, snelheid, hoogte verschil, verbrande calorieën en route.
 • De app laat verschillende routes zien, ook in het buitenland. Ideaal wanneer je op vakantie bent.
 • Ook offline te gebruiken. Download de kaarten voor je gaat fietsen op je telefoon en gebruik ze zonder internetverbinding.
 • Je kiest zelf welke waardes de app laat zien tijdens het fietsen.
 • Geeft de weersomstandigheden aan.
 • Engelse audio coaching: houd je op de hoogte van de snelheid, afstand en hoogte verschil. Je kunt via de audio coaching ook aanmoedigingen van vrienden en familie ontvangen.

Het is mogelijk dat sommige onderdelen alleen tegen betaling bruikbaar zijn.

 

Riderstate

De app is nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar dat zal niet lang meer duren. Riderstate is ontstaan uit crowdfunding en is ideaal wanneer je moeite hebt om jezelf in het zadel te hijsen. De app is eigenlijk een soort spel, waarin je jouw territorium moet verdedigen door te fietsen. De app laat aan de hand van jouw locatie zien wie er in dat gebied het territorium opeist. Dit territorium wordt gemarkeerd met blokken. Hoe meer jij in de omgeving fiets, hoe meer blokken jij opeist. Tegelijkertijd meet hij ook jouw snelheid en afgelegde afstand. Speel tegen jouw vrienden of onbekenden en laat zien waar jij de baas bent!

 

Gebruik jij één van deze apps? Deel jouw ervaring met ons en laat een bericht achter!

3 Berichten
 • Frank

  Leuk artikeltje. Wat me opvalt is dat er taalfouten in staan (vaak bij internet-Bikes.nl en gerelateerde sites) en dat strava niet wordt genoemd. Omdat dat de meestgebruikte app is voor fietsen wil de lezer de verschillen daarmee lezen.

  8 oktober 2016 at 10:23 Beantwoorden
  • tom-blog

   Dag Frank,

   Bedankt voor de feedback. We willen onze sites en blog iedere dag een stukje beter maken, we gaan er dus mee aan de slag.

   10 oktober 2016 at 12:23 Beantwoorden
 • Sanne

  Leuk artikel!

  5 oktober 2016 at 09:39 Beantwoorden

Plaats een bericht

© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.