Top
Waterproof de herfst in: 6 tips voor fietsen door de regen
fade
4942
post-template-default,single,single-post,postid-4942,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Waterproof de herfst in

Fietsen door de regen tips

Waterproof de herfst in

Een fietsrit door een plensbui is geen uitzondering in ons koude kikkerlandje, zeker in de gure herfst- en wintermaanden. Een flinke regenbui kan je dan soms verrassen. Pak jij dagelijks de fiets voor de rit naar school of het werk? Met deze zes waterproof tips blijf je droog.

 

Tip 1: check de weerapps

Een inkoppertje: check voor je vertrekt weerapps als Buienradar en Buienalarm. Hiermee plan je de fietsrit tussen de buien door en word je onderweg niet verrast.

Tip 2: draag de juiste regenkleding

Kan je de fietsrit niet uitstellen tot de bui is overgetrokken? Trek dan regenkleding aan. Merken als Mac in a Sac ontwerpen stijlvolle water- en winddichte regenpakken. Bij een miezerbui of kleine regenbui heb je genoeg aan een regenjas. Fiets je lang door de regen? Draag dan ook een regenbroek. Komt de bui toch onverwacht uit de lucht vallen? Een regenponcho trek je binnen een paar seconde aan.

Lees ook: waar moet je op letten bij de aanschaf van een regenpak.

Tip 3: gebruik een zadeldekje

Stal je de fiets niet onder een afdak? Maak dan gebruik van een zadeldekje. Deze houdt het zadel droog en fleurt de fiets op. Je moet hem alleen niet van het zadel vergeten te halen voor je op de fiets stapt.

new looxs zadeldek groot polka dot black

Tip 4: maak gebruik van hoezen voor je fietstas of fietszitje

Veel fietstassen zijn gemaakt van waterdoorlatende materialen. Dat betekent dat je spullen niet droog blijven tijdens een flinke regenbui. Een regenhoes bevestig je snel om de tas heen en maakt hem waterproof.

Haal je de kids van school op de fiets? Trek dan voor je vertrekt een regenhoes over het fietszitje heen. Zo houd je het stoeltje droog.

fastrider regenhoes voor artikel 431 40365 (1)

Tip 5: val op

Fiets in de regen altijd met goede fietsverlichting. Je bent hiermee beter zichtbaar voor andere weggebruikers. Met een regenjas in een felle kleur en met reflectie val je ook meer op.

Tip 6: een platte band

Met een plattere band heb je meer grip op de weg. Pomp je banden dus niet te hard op of laat ze een klein beetje leeglopen. Het helpt ook om in de herfst en winter buitenbanden met meer profiel op het wiel te leggen.

Buitenband met veel profiel

Ga dus altijd goed voorbereid van huis. Leg een regenpak in je fietstas, neem een extra setje fietsverlichting mee en installeer verschillende weerapps op je smartphone. Zo kom jij waterproof de herfst door.

Geen berichten

Plaats een bericht

© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.