Top
Fietsmodus app - Veilig op de fiets en win coole prijzen
fade
4389
post-template-default,single,single-post,postid-4389,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Fietsmodus app: prijzen winnen terwijl je fietst

fietsmodus app

Fietsmodus app: prijzen winnen terwijl je fietst

Bij één op de tien fietsongevallen met letsel speelde het gebruik van een smartphone een grote rol. Bij jongeren ligt dit aantal zelfs twee keer zo hoog, want twee op de drie jongeren kijkt op zijn of haar mobiel tijdens het fietsen. Met de nieuwe fietsmodus app wil de overheid het smartphone gebruik van jongeren op de fiets terugdringen.

 

Smartphone in het verkeer

De overheid voert al langer campagne tegen het gebruik van smartphones in het verkeer. Hierin werden vooral automobilisten aangesproken, maar sinds deze week richt de campagne zich ook op fietsers en met name op jongeren. Door middel van de fietsmodus app moet het smartphone gebruik op de fiets worden terug gedrongen.

 

Hoe werkt de fietsmodus app

De fietsmodus app richt zich vooral op scholieren. Zij kunnen de app downloaden en installeren op hun mobiel. Hoe langer ze fietsen en hoe langer ze dan hun smartphone niet gebruiken, hoe meer kans ze maken op coole prijzen. Als je op de fiets stapt, moet je de fietsmodus app inschakelen. Deze houdt dan bij hoe lang je geen gebruik maakt van je telefoon. Je kunt ook jouw school selecteren, zodat je kans maakt op een groot schoolfeest. Als je dan op de bestemming bent aangekomen zet je de fietsmodus app uit en kun je jouw telefoon weer gebruiken. Op deze manier wil de overheid het aantal verkeersongevallen met fietsers verminderen.

 

De beloning

Om de campagne te laten slagen worden de jongeren beloont. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het belonen van jongeren effectiever is dan het ontmoedigen van risicogedrag. Daarom kun je met de fietsmodus app gave prijzen winnen, zoals een schoolfeest met Dj’s van 538 en een optreden van een bekende artiest, VIP-seats bij een wedstrijd van Ajax, fietsen, bioscoopkaartjes of een speaker box.

 

Meedoen? De app kun je downloaden in de Google Play of Apple App Store.

Plaats een bericht

© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.