Top
Kies jouw ideale fietstas - Kieswijzer
fade
4256
post-template-default,single,single-post,postid-4256,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Zo kies je de perfecte fietstas

Zo kies je de perfecte fietstas

In onze webshop vind je fietstassen in alle soorten en maten. Heb je een enkele of een dubbele nodig? Wil je de tas ook makkelijk van je fiets af kunnen halen? Hoe groot moet de tas zijn en wil je een zwarte fietstas of juist met een trendy kleur? Op al deze vragen geven wij een antwoord in dit artikel.

 

Het gebruik

Voor je een keuze maakt is het belangrijk om jezelf af te vragen hoe en wanneer je de fietstas gaat gebruiken. Wil je er bijvoorbeeld je lunch voor op het werk of laptop in meenemen? Of wil je er zware boodschappen in vervoeren? Ga je een fietstocht maken of misschien zelfs op fietsvakantie? Als je weet hoe je de fietstas gaat gebruiken, is het maken van een keuze een stuk makkelijker.

 

Dubbel of enkel

Er zijn simpelweg twee soorten fietstassen: dubbele en enkele. Een dubbele fietstas zit vaak vast gemonteerd aan de bagagedrager en heeft in totaal een grotere inhoud, waardoor hij ideaal is wanneer je boodschappen gaat doen op de fiets. Een enkele fietstas is vaak afneembaar en wordt daarom ook wel een pakaftas genoemd. Je kunt er bijvoorbeeld heel makkelijk jouw lunch en laptop in meenemen. Ben je op het werk aangekomen? Dan pak je de tas van de fiets en neem je hem mee naar binnen.

 

Wil je tijdens het boodschappen doen de tas toch mee naar de winkel nemen? Kies dan voor een shopper. Deze heeft een grotere inhoud dan een normale enkele fietstas en is ook afneembaar.

 

Heb je een e-bike met een accu in de bagagedrager en wil je een dubbele fietstas? Dan heb je een speciale fietstas voor de e-bike nodig. Het middenpaneel van deze tassen is groter of verstelbaar, waardoor hij altijd over de bagagedrager past.

 

Zadeltas

Tijdens een fietstocht kun je pech krijgen. Bijvoorbeeld door een lekke band of de ketting vliegt er plots vanaf. In een klein zadeltasje neem je reparatiespullen mee, waarmee je jouw band weer kunt plakken en je de ketting er zo weer oplegt.

 

Stuur- en frametas

Heb je een fietstocht gepland? Dan wil je natuurlijk ook wat te eten en drinken meenemen. In een compacte stuurtas of frametas neem je deze spullen eenvoudig mee. Doordat hij aan het stuur of op het frame zit kun je ook tijdens het fietsen makkelijk bij al jouw spullen.

 

Touring fietstas

Wanneer je op fietsvakantie gaat, heb je niet genoeg aan een normale fietstas. Je hebt dan een trekking fietstas nodig. Deze zijn steviger en je kunt er nog meer bagage in meenemen, zoals kleding.

 

Ben je er uit wat voor tas je nodig hebt? Mooi, je hoeft nu nog alleen maar een leuk model uit te kiezen. It’s up to you!

 

Plaats een bericht

© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.