Top
Met een fietstrainer binnenshuis aan je conditie werken
fade
4422
post-template-default,single,single-post,postid-4422,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Binnenshuis aan je conditie werken

fietstrainer

Binnenshuis aan je conditie werken

Brr, niet iedereen houdt van een winterrit door de kou. Maar dat betekent niet dat jouw racefiets in de wintermaanden onder een laag stof hoeft te verdwijnen. Met een fietstrainer train je gewoon binnenshuis, waar het droog en warm is. Zo onderhoud je jouw conditie ook in de winter. Je klikt het achterwiel van de fiets in de fietstrainer en je kunt direct beginnen met trainen. Zo blijf je warm en fit tegelijk!

 

Fietstrainers

Een fietstrainer kun je op verschillende manieren gebruiken: voor de warming-up en voor conditietraining. Profwielrenners gebruiken een fietstrainer vooral om warm te draaien voor een wedstrijd, maar jij kunt er eenvoudig jouw conditie mee op peil houden. Je klikt het achterwiel van jouw racefiets vast en stelt de trainer in op de juiste weerstand. Hierdoor blijf je fit zonder dat je de deur uit hoeft. Ideaal wanneer het buiten regent en het kouder wordt.

 

Een fietstrainer of rollerbank

Naast fietstrainers bestaan er ook rollerbanken. Bij een fietstrainer staat het achterwiel vast, waardoor je meer stabiliteit hebt. Bij een rollerbank moet je veel geconcentreerder rijden. Je staat namelijk los op de rollers en je moet er voor zorgen dat je hier niet vanaf schiet. Een rollerbank is daardoor ook een goed hulpmiddel om in de winter jouw stuurvaardigheid en balans te trainen. Ben je geblesseerd? Ook dan is een fietstrainer een ideaal hulpmiddel voor het onderhouden van de conditie.

 

Fietstrainers van Tacx

Tacx is de specialist op het gebied van fietstrainers. Tacx heeft haar producten zo door ontwikkeld, dat het net lijkt alsof je gewoon op de weg fietst. Op een interactieve fietstrainer lijkt het net alsof je meefietst in echte klassiekers of de zwaarste bergen beklimt. Met de Training app stel je het trainingsprogramma precies af op jouw vermogen. Wil je liever niet naar een saaie witte muur kijken? Met een Taxc Film fiets je de mooiste delen uit echte klassiekers of over de zwaarste bergen. De trainer simuleert de weg en past de film aan op jouw fietstempo. Altijd al een stukje mee willen fietsen in de Tour de France? Dit is je kans!

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.