Top
4 Alternatieve wielrentrainingen voor in de winter - Blijf fit in de winter
fade
4486
post-template-default,single,single-post,postid-4486,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

4 Manieren om aan je conditie te werken als het buiten koud is

fietstraining winter

4 Manieren om aan je conditie te werken als het buiten koud is

Als de weersvoorspellingen kloppen dalen de temperaturen richting het vriespunt en komen er een paar natte en koude dagen aan. Geen ideaal weer voor een rondje op de racefiets. Maar gelukkig zijn er genoeg alternatieven, waardoor jij kilometers kunt maken zonder dat je van huis hoeft.

 

Fietstrainer

Een buitentraining simuleren doe je op een fietstrainer. Het achterwiel klik je vast in de trainer en je kunt beginnen met fietsen. Er zijn veel verschillende soorten fietstrainers. Je hebt hele eenvoudige waarmee je op één stand traint, maar ook hele uitgebreide fietstrainers waarmee je zelfs stukken parcours na bootst uit echte klassiekers. Het grootste voordeel van een fietstrainer is dat je gewoon op jouw eigen racefiets kunt trainen.

 

Spinningbike

De spinningbike is ook een goed alternatief voor de buitentraining. Met een spinningbike train je het uithoudingsvermogen en je verbrandt er tegelijk heel veel calorieën mee. Daarnaast is het ook mogelijk om de weerstand van de spinningbike aan te passen en je kunt ook staand fietsen. Staand fietsen vraag veel meer energie dan zittend fietsen, maar je kunt er krachtiger door trappen. Daarom staan veel wielrenners wanneer ze bergop rijden. Door dit in de winter op een spinningbike te trainen kun je in de zomer langer staan.

 

Hometrainer

Op een hometrainer houd je in de winter je conditie op peil. Je stelt hem in op een weerstandsniveau en begint met fietsen. Met de weerstandsniveaus simuleer je ook heuvels of zware tegenwind. Een hometrainer zit comfortabeler dan een spinningbike of racefiets, waardoor je langer kunt doorgaan met trainen.

 

Krachttraining

Met krachttraining maak geen kilometers, maar het wel belangrijk om veel kilometers te kunnen maken. Door krachttraining versterk je spiergroepen. Hierdoor heb je meer kracht en kan je harder op de pedalen trappen of houd je meer controle op het stuur. Je conditie wordt er niet direct beter van, maar je het helpt wel om sneller en explosiever te worden.

 

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.