Top
De leukste fietsvakanties van Europa - Ontdek de wereld op de fiets
fade
5001
post-template-default,single,single-post,postid-5001,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

De leukste fietsvakanties in Europa

fietsvakantie door europa

De leukste fietsvakanties in Europa

Ontdek Europa op de fiets

Heb je ooit een fietsvakantie door Europa meegemaakt dan weet je hoe verassend mooi en gevarieerd Europa kan zijn. Van de Ardennen in België tot het inspirerende landschap van Catalonië, elke streek heeft haar eigen charmes. Voor de echte travelgek is dit de ideale manier om de vakantieperiode te combineren met een gezonde nieuwsgierigheid. Dat je tijdens je fietsvakantie onverwachte ontmoetingen hebt en nieuwe ontdekkingen doet is juist een verrijking. Juist die spontane situaties maken een fietsvakantie door Europa uniek.

 

Als Nederlanders mogen we ons gelukkig prijzen, geen ander volk is zo vertrouwd met de fiets als wij. We zijn er als het ware mee opgegroeid, ideaal om het fietsen te combineren met een uitdagende vakantie in Europa, bijzondere plekken te ontdekken en je te laten verrassen. Hoog tijd om een aantal inspirerende en uitdagende tips voor de ideale fietsvakantie op een rijtje te zetten.

 

Kies voor het onbekende: Slowakije

Uiteraard kan je als travelgek kiezen voor de bekende fietsroutes, al dan niet in een georganiseerd verband. Je fietsvakantie door Europa wordt echter een stuk interessanter als je durft te kiezen voor de minder voor de hand liggende fietsroutes. Een van de minder bekende plekken voor een fietsvakantie is bijvoorbeeld Slowakije. Een fietstocht in de buurt van het Liptovskameer levert spectaculaire beelden op en laat je genieten van de gevarieerde natuur. Houd je meer van uitdagingen tijdens je fietsvakantie dan is de Hoge Tatra een ideale manier om Slowakije te leren kennen. Het is het meest toegankelijke hooggebergte in Europa. Combineer je fietsvakantie met een prachtige wandeltocht. De hoogste piek, de Lomnický štít is goed bereikbaar via een kabelbaan en het uitzicht is werkelijk fascinerend.

 

Fietsen in onbekend Italië

Ook al is Italië een van de populairste bestemmingen voor een inspirerende fietsvakantie, er zijn voldoende gebieden die het waard zijn om per fiets ontdekt te worden. In het zuiden van Italië ligt tussen Campanië, Puglia en Calabrië de regio Basilicata. Het is een van de minst toeristische regio’s van het land en ideaal voor een fietsvakantie. De goede wegen voeren je door een authentiek landschap waar de tijd heeft stil gestaan. Geniet van de gastvrije bevolking en laat je verrassen door de voedzame mediterrane keuken. De stad Matera met de historische wijk ‘Citta dei Sassi’ is een goed beginpunt van je vakantie. Mocht je in de gelegenheid zijn, vergeet dan niet het dorp Grassano te bezoeken, om vervolgens via een diep dal langs de Basento rivier te fietsen en te genieten van unieke vergezichten.

 

Portugal ontdekken op de fiets

Niks is mooier dan het land van de fado en porto ontdekken op een oer-Hollandse manier. Portugal heeft buiten de Algarve voldoende regio’s die het verdienen om per fiets ontdekt te worden. De ruige kust van het Alentejaanse landschap voert je door een heuvelig boerenlandschap van landbouwgronden en bossen waar de kurkeikbomen groeien. Bezoek de Alentejo Evora en geniet van het rijke verleden van deze streek. Het dorp, of stadje Grândola is een goed startpunt voor een fietsvakantie in Portugal. Deze plaats is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van het land, hier begon namelijk de Anjerrevolutie die Portugal vormde tot wat het nu is: in alle opzichten een gevarieerd, inspirerend en uitdagend land.

Geen berichten

Plaats een bericht

© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.