Top
Fietsverlichting test - Vind de beste fietsverlichting waarmee je opvalt!
fade
4172
post-template-default,single,single-post,postid-4172,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Zo word jij het stralende middelpunt op de weg

fietsverlichting test

Zo word jij het stralende middelpunt op de weg

Nu de herfst officieel is ingegaan, worden ook de dagen korter. In plaats van dat de zon je ’s ochtends en ’s avonds tegemoet schijnt, verlichten nu de lantarenpalen het fietspad. De tijd is aangebroken om een nieuwe set fietsverlichting aan te schaffen, zodat je goed zichtbaar bent in het donker en geen boetes oploopt. In deze fietsverlichting test vergelijken we verschillende verlichtingssets uit ons assortiment, zodat jij altijd de beste keuze maakt.

 

Lifetime verlichtingsset

lifetime verlichtingsset led
Bekijk artikel

 

Prijs: €2,50

 

Deze handige lampjes monteer je eenvoudig op je fiets. De energiezuinige ledlampjes werken op drie CR1226 batterijen, deze worden bij de lampjes meegeleverd. In de set zit een voor- en achterlichtje. Met de elastieken bandjes bevestig je ze eenvoudig aan het stuur of de zadelpen. Deze verlichtingsset van Lifetime is ideaal voor stapfietsen of als tijdelijke noodverlichting.

 

Pluspunten
Makkelijk te monteren zonder gereedschap
Ook te gebruiken tijdens het sporten
Energiezuinige ledlampen

 

Minpunten
Verlicht de weg niet
De lampjes blijven niet stabiel zitten

 

Starry verlichtingsset led

starry led verlichtingsset
Bekijk artikel

 

Prijs €3,45

 

Deze Starry ledverlichtingsset is een simpel, maar degelijk. De lamphouders bevestig je eenvoudig op het stuur of de zadelpen. Hiervoor heb je wel een kruiskop schroevendraaier nodig. De lampjes schuif je er vervolgens op en haal je er weer af wanneer je op de eindbestemming bent aangekomen. Deze verlichtingsset is daarom de perfecte keuze wanneer je bijvoorbeeld in de stad woont. De lampjes hebben energiezuinige ledverlichting en geven een constant licht of knipperlicht. Ze werken op vier AAA batterijen die standaard worden meegeleverd.

 

Pluspunten
Lampjes blijven stabiel zitten
Ook te bevestigen aan een tas of kleding
Twee verschillende licht standen

 

Minpunten
Gereedschap nodig bij montage
Verlicht de weg niet

 

AXA Basta verlichtingsset Micro-Scope

test3
Bekijk artikel

 

Prijs: €9,95

 

De AXA Basta verlichtingsset heeft naast energiezuinige ledverlichting ook een ingebouwde reflector, zodat tegemoet en achterop komend verkeer jou altijd goed ziet. De voorlamp bevestig je met een houder op zowel vaste als verstelbare stuurpennen. Hiervoor worden twee verschillende houders meegeleverd. De lampjes hebben een knipperlicht en een constant licht en heeft voor tot wel 75 branduren en achter tot wel 100 branduren. Ze werken op twee AAA batterijen, deze worden met de lampen meegeleverd.

 

Pluspunten
Houder met antirotatienokjes
Ook geschikt voor de verstelbare stuurpen
Twee verschillende houders voor de voorlamp
Ingebouwde reflector

 

Minpunten
Gereedschap nodig bij montage
Verlicht de weg niet
Lamp is niet verstelbaar na montage

 

Spanninga verlichtingsset Supra

test4
Bekijk artikel

 

Prijs: €13,95

 

Deze verlichtingsset van Spanninga bestaat uit een sterke  ledkoplamp en een achterlichtje. De voorlamp heeft twee standen, namelijk fel en standaard licht. Het felle licht is erg handig wanneer je over een onverlichte weg fietst, je valt zo nog meer op en hebt beter zicht op de weg. Ook deze lampen bevestig je met een houder. Voor het achterlicht worden er twee houders meegeleverd, hierdoor bevestig je het achterlicht zowel op de zadelpen als op de achtervork. De voorlamp werkt op vier AA batterijen en heeft in de normale stand 55 branduren en in de felle stand 50 branduren. Het achterlicht werkt op twee AAA batterijen en blijft 140 uur branden. Wanneer de batterij bijna op is, gaat er een klein lampje branden zodat je altijd op tijd de batterij verwisselt en veilig op pad kunt.

 

Pluspunten
Houder voor verschillende buismaten
Lamp verlicht de weg
Geen gereedschap nodig bij montage houder voorlicht
Extra lichtstand met fel licht
Waarschuwing wanneer de batterij bijna leeg is

 

Minpunten
Gereedschap nodig bij montage houder achterlicht
Lamp is niet verstelbaar na montage

 

AXA Greenline verlichtingsset

test5
Bekijk artikel

 

Prijs: variërend van €27,45 tot €70,99

 

Waar alle bovenstaande verlichtingssets nog op een good old fashioned batterij werken, heeft de AXA Geenline verlichtingsset een oplaadbare accu. Met de meegeleverde kabel laad je de lampjes makkelijk op zodat je nooit meer gedoe hebt met het vervangen van de batterijen. In anderhalf uur laad je ze volledig op. Het voorlicht blijft dan twee uur branden en het achterlicht vier uur. De handige accu-indicator geeft een seintje wanneer de lamp nog maar 20% vol zit, waardoor jij nooit zonder een lege accu komt te staan. De kleine, maar krachtige Lux voorlamp en led-achterlamp zijn tot op wel 300 meter zichtbaar voor andere weggebruikers. De AXA Greenline is leverbaar met verschillende lichtsterktes.

 

Pluspunten
Opladen met USB-kabel
Accu-indicator
Kleine compacte lamp
Houder te monteren zonder gereedschap
Lamp verlicht de weg

 

Minpunten
Kortere brandtijd dan een lamp die werkt op batterijen
Stekker adapter wordt niet meegeleverd
Lamp is niet verstelbaar na montage

 

Sigma verlichtingsset sportster

test6
Bekijk artikel

 

Prijs: €79,50

 

Deze krachtige fietslampen van Sigma zijn ideaal voor iedere sportfietser die ook in de donkere maanden zijn rondje wil fietsen. De heldere voorlamp verlicht de weg tot wel 50 meter en het achterlicht is tot wel 400 meter zichtbaar voor andere weggebruikers. De houder is in diameter verstelbaar, waardoor hij op een stuurbuis van 22 mm en 32 mm past. Dankzij de speciale optiek ben je ook van de zijkant goed zichtbaar. De accu van de lampen laad je binnen vier uur op met een USB-kabel, waardoor jij weer zeven uur verlicht bent. De handige accu-indicator geeft aan hoe vol de accu nog zit zodat jij hem altijd weer op tijd oplaadt.

 

Pluspunten
Opladen met USB-kabel
Accu-indicator
Voorlamp verlicht de weg tot 50 meter ver
Houder te monteren zonder gereedschap
In maat verstelbare houder
Zichtbaar vanaf de zijkant

 

Minpunten
Lamp is niet verstelbaar na montage
Hogere prijsklasse

 

Maak jij gebruik van een van deze sets uit onze fietsverlichting test? Laat ons weten wat jouw ervaring is in een reactie en deel dit bericht op Facebook, Instagram of Twitter. Of bekijk ons volledige assortiment fietsverlichting.

Plaats een bericht

© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.