Top
9 Life hacks waarmee jij de vrieskou doorkomt op de fiets - Blog Internet Bikes
fade
4493
post-template-default,single,single-post,postid-4493,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

9 Life hacks waarmee jij de vrieskou doorkomt op de fiets

lifehacks fiets winter

9 Life hacks waarmee jij de vrieskou doorkomt op de fiets

De temperaturen dalen de komende weken tot onder het vriespunt. Het is verleidelijk om dan de auto te pakken, maar echte bikkels pakken gewoon de fiets voor het ritje naar het werk of school. Gelukkig sta je er niet alleen voor, want wij geven je negen handige life hacks waarmee jij comfortabel deze koude weken doorkomt. Hoef je ook niet in de file te staan.

 

Winterbanden

Veel mensen wisselen in winter de zomerbanden van hun auto om voor een paar winterbanden. Maar wist je dat je dit ook kunt doen met fietsbanden? Fietswinterbanden hebben een grover profiel dan normale fietsbanden. Hierdoor heb je meer grip op het gladde wegdek en fiets je in de winter een stuk veiliger van A naar B.

 

 

Stuurspiegel

Als het koud en glad is, is het belangrijk dat je goed naar de weg blijft kijken, maar ook ziet wat er om je heen gebeurd. Wil je voor het afslaan omkijken, dan zit je minder stabiel op de fiets. Hierdoor is de kans groter dat je valt. Door een spiegel op het stuur te monteren, heb je zicht op het verkeer achter je en naast je zonder dat je hoeft om te kijken. En dat is een stuk veiliger!

 

 

Handschoenen

Een paar warme handschoenen zijn natuurlijk onmisbaar op de fiets als het buiten vriest. Fietsen met ijskoude handen is zelfs heel gevaarlijk! Door de kou functioneren de spieren in je handen minder goed, waardoor sturen en remmen moeilijker gaat. Zorg dus dat je ze warm houdt.

 

 

Handwarmers

Handschoenen kwijt of vergeten? Dan zijn handwarmers de perfecte oplossing. Deze zitten om de grepen van het stuur en als je gaat fietsen schuif je jouw handen er in. Omdat de handwarmers ruim en flexibel zijn, heb je genoeg bewegingsvrijheid om te kunnen sturen en remmen.

 

 

Zadeldekjes

Als jouw fiets de hele dag of avond buiten heeft gestaan, is het zadel koud en bevroren. Gevolg: je hebt een koude kont tijdens het fietsen en dat is niet fijn. Trek daarom een zadeldekje over het zadel voor je op de fiets stapt. Of trek hem over het zadel als je de fiets stalt en haal hem er vanaf als je weer gaat fietsen. Zo heb jij nooit meer last van een koude kont.

 

 

Thermokleding

Als je fietst beweeg je en van bewegen krijg je het meestal vanzelf warm. Maar als het vriest, valt er bijna niet tegen de kou op te fietsen. En als je het dan eenmaal warm hebt, ga je flink zweten omdat je jezelf dik hebt aangekleed. Draag daarom thermokleding onder je normale kleding. Deze voeren het zweet af en zorgen er voor dat je de warmte beter vasthoudt. Hierdoor kom je niet met een bezweet lichaam op je eindbestemming aan.

 

 

Fietsverlichting

Als het sneeuwt of wanneer het heel mistig is, ben je minder goed zichtbaar voor andere weggebruikers. Controleer daarom of de verlichting nog werkt en of eventuele batterijen nog voldoende power hebben. Neem daarnaast altijd een setje reserve verlichting mee, mocht je verlichting onverwachts niet werken.

 

 

Fietskar

Neem jij de kinderen altijd mee in een fietsstoeltje, maar vind je dat als het glad is eng of lastig? Dan biedt een fietskar een uitkomst. Deze monteer je achter jouw fiets, waardoor jij stabieler fietst en als bijkomend voordeel zitten jouw kinderen door de overkapping warm en droog. Een andere oplossing is een bakfiets. Deze heeft drie wielen en biedt daardoor meer stabiliteit.

 

 

Reinigingsmiddelen

Het zout en pekel dat de strooidienst op de fietspaden strooit, tast de lak en andere onderdelen van jouw fiets aan. Zorg daarom dat je jouw fiets goed onderhoudt door hem regelmatig te wassen en poetsen. Hierover lees je meer in het artikel over fietsonderhoud in de winter. Door je fiets in de winter goed te onderhouden ga je altijd goed voorbereid op pad.

 

Geen berichten

Plaats een bericht

© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.