Top
Zo overwinter je op de mountainbike - Mountainbiken in de winter
fade
5041
post-template-default,single,single-post,postid-5041,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Zo overwinter je op de mountainbike

Mountainbike winter

Zo overwinter je op de mountainbike

De herfst en winter zijn de ideale seizoenen om van je racefiets over te stappen op de mountainbike. De brede banden met grof profiel geven je meer grip op de weg dan de dunne, gladde bandjes van de racefiets. Ben jij die bikkel die ook in de wintermaanden op de fiets stapt? Lees dan hier hoe je overwintert op de mountainbike.

 

Winterse fietskleding

Kleed je goed aan als je besluit om in het winterse weer een ritje te maken op je mountainbike. Door de lage temperaturen moet je lichaam harder werken om je spieren op te warmen. Train je met niet goed opgewarmde spieren dan liggen blessures op de loer. Het dragen van meerdere laagjes fietskleding helpt je lichaam warm te houden. Draag een thermoshirt, fietsshirt en fietsjack over elkaar voor de beste isolatie, een lange fietsbroek houdt je benen warm. Met fietshandschoenen met antislip blijven je handen warm en heb je meer grip op het stuur. Voor de echte koukleumen is het raadzaam om in de wintermaanden een muts op je hoofd te dragen. Dit is namelijk de plek waar je de meeste warmte verliest.

 

Kleed ook je MTB goed aan

Niet alleen jij hebt een goede aankleding nodig, ook je mountainbike heeft een winterse uitrusting nodig. Het begint met goede buitenbanden waar je veel grip mee hebt. Hoe meer profiel de band heeft, hoe meer grip je hebt. Monteer ook fietsverlichting op je MTB. Als het vroeg donker is, ben je hiermee goed zichtbaar voor andere weggebruikers. Wanneer het echt guur winterweer is, zoals bij sneeuw, doe je er zelfs verstandig aan om buitenbanden met spikes te kopen. Ook is het aan te raden om met een voor- en achterspatbord de trails te berijden. Deze houden opspattend modder tegen waardoor jij een stuk minder vies bent na de rit.

 

Keep it clean

Als je na de modderige rit een warme douche pakt, vergeet dan niet om je tweewieler een poetsbeurt te geven. Het vuil dat onderweg tussen de onderdelen kruipt, beschadigt deze. Hierdoor hebben ze een minder lange levensduur en fietst je mountainbike een stuk stroever. Wacht na de rit niet te lang met het schoonmaken, opgedroogd vuil is moelijker te verwijderen. Meer hierover lees je in het artikel over mountainbike onderhoudstips.

 

Fietstrainers

Zie je een rit door de kou niet zitten, maar wil je in de winter wel fit blijven? Dan biedt een fietstrainer de perfecte uitkomst. Hiermee kun je de training altijd voortzetten, weer of geen weer. Er zijn hele simpele fietstrainers, maar er zijn er ook die je virtueel meevoeren over bekende parcoursen. Wat het beste bij je past is afhankelijk van je wensen en je budget. Taxc heeft hele uitgebreide fietstrainers waarmee je het gevoel van een buitenrit bijna evenaart. Wil je het liever wat simpeler houden dan voldoen de fietstrainers van M-Wave en Minoura prima!

 

Met een goede uitrusting voor jezelf en je mountainbike hoef je in de winter geen training over te slaan en blijf je het hele jaar door topfit.

Geen berichten

Plaats een bericht

© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.