Top
Nationale Fiets naar je Werk Dag: fiets jij op 18 mei met ons mee?
fade
4783
post-template-default,single,single-post,postid-4783,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Nationale Fiets naar je Werk Dag

Nationale Fiets naar je Werk Dag

Nationale Fiets naar je Werk Dag

Merk jij ook dat het steeds drukker wordt op de weg en sluit jij dagelijks aan in een lange file? Pak dan eens wat vaker de fiets! Op 18 mei fietsen ruim 10.000 deelnemers naar het werk tijdens de Nationale Fiets naar je Werk Dag. Deze dag is in het leven geroepen om zoveel mogelijk mensen te stimuleren wat vaker de fiets naar het werk te pakken. De organisatie wil daarmee heel werkend Nederland laten ervaren hoe het is om fit en energiek op het werk aan te komen.

 

Fiets versus de auto

Ongeveer 2,5 miljoen Nederlanders wonen op minder dan 7,5 kilometer van hun werk af. Slechts een kwart daarvan laat de auto staan en komt op de fiets. Als gevolg daarvan slippen de wegen steeds verder dicht. De files worden langer en het is schadelijk voor het milieu. Door vaker de fiets naar het werk te pakken, vermijd je files, draag je bij aan de duurzaamheid van ons land en werk je meteen aan jouw eigen gezondheid.

 

Nationale Fiets naar je Werk Dag

Dit jaar is het alweer de elfde editie van de Nationale Fiets naar je Werk Dag. Inmiddels hebben al meer dan 10.000 mensen hun deelname geregistreerd, want als je bent geregistreerd maak je kans op leuke prijzen en je steunt tegelijk een belangrijk goed doel. Tijdens de Nationale Fiets naar je Werk Dag maak je namelijk kans op een gloednieuwe fiets én je steunt de Hartstichting. Op 18 mei fiets je dus niet alleen voor jezelf, maar je helpt er ook mensen mee die hart- en vaatziekten hebben.

 

Kom in beweging

De organisatie wil tijdens de Nationale Fiets naar je Werk Dag alle werkende in Nederland bewuster maken van gezonde beweging. Als je ’s ochtends in de frisse buitenlucht naar het werk fietst, kom je namelijk veel energieker op het werk aan dan wanneer je weg zit te doezelen achter het stuur. Doordat je ’s ochtends meteen begint met bewegen, activeer je de hersenen. Dit heeft een positieve invloed op jouw prestaties voor de rest van de dag. Zeker wanneer je veertig uur per week zittend doorbrengt, is het belangrijk dat je minimaal een half uur per dag matig intensief beweegt. Het houdt de hersenen actief en het zorgt ervoor dat je jezelf beter kunt focussen en concentreren. En als je ’s ochtends een half uurtje naar het werk fietst, heb je jouw beweging voor de dag meteen gehad!

 

Doe jij 18 mei mee aan de Nationale Fiets naar je Werk Dag of fiets jij iedere dag naar het werk? Laat weten waarom jij het zo fijn vind om de dag op de fiets te beginnen en stimuleer anderen om ook wat vaker de fiets te pakken.

 

Geen berichten

Plaats een bericht

© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.