Top
Nederland fietsland - Blog Internet Bikes
fade
4131
post-template-default,single,single-post,postid-4131,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Nederland fietsland

Nederland fietsland

Fietsen, het is ons allemaal met de paplepel ingegoten. Inmiddels rijden er 22,5 miljoen fietsen rond in ons land. Nederland, fietsland en daar zijn we trots op. Maar hoe is Nederland uitgegroeid tot het grootste fietsland ter wereld? Hoe komt het dat de fiets niet meer uit ons leven is weg te denken? Wij hebben het voor je uitgezocht.

 

Fietsen als elite hobby

Pas na 1920 zijn we massaal op de fiets gestapt. Hiervoor was fietsen slechts een hobby voor de hoge rangen in de samenleving. Een fiets aanschaffen was duur, dus de lagere sociale klasse verplaatste zich te voet of met paard en wagen. De elite wilde hun hobby zo comfortabel mogelijk uitoefenen en wilde dat alle hobbelige zandwegen geasfalteerd werden. Daarom richtte zij de Algemene Nederlandse Wielrijdersbond op, beter bekend als de ANWB. Ze stonden zo sterker tegenover de politiek en kregen het uiteindelijk voor elkaar dat er fietspaden van asfalt werden aangelegd.

 

De fiets als praktisch vervoersmiddel

Na 1920 werd de fiets ook voor de lagere sociale klasse betaalbaar. Door de aanleg van asfaltwegen konden ook zij makkelijk en sneller langere afstanden afleggen en daardoor hun handel verder door het land verspreiden. Auto’s waren voor het gewone voetvolk (toen dus het fietsvolk) nog steeds niet betaalbaar, daarom verplaatste zij zich vooral per fiets. En dat gold niet alleen voor Nederland. Tot aan de Tweede Wereldoorlog was de fiets samen met paard en wagen in veel landen in Europa het meest gebruikte vervoersmiddel.

 

Fiets vs. auto

Na de Tweede Wereldoorlog moest Nederland opnieuw opgebouwd worden. In alle steden en dorpen werden gloednieuwe asfaltwegen aangelegd. Auto’s werden nu ook betaalbaar voor de middenklasse en de arbeiders, wat zorgde voor een enorme groei van het aantal auto’s in Nederland. Wegen waren niet gebouwd op het gebruik van zoveel auto’s en fietsen tegelijk, waardoor fietsen levensgevaarlijk werd. In 1971 vielen er 3300 fietsdoden, waarvan 400 kinderen. Om de veiligheid van fietsers onder de aandacht bij de politiek te krijgen werd het comité ‘Stop kindermoord’ opgericht. De politiek toen was nog helemaal auto minded en zag niets in het plan om veilige fietspaden aan te leggen.

 

De comeback van de fiets

Bovenop het aantal verkeersdoden kwam ook de oliecrisis van 1972 tot 1973. Tijdens de autovrije zondagen waren de straten weer veilig om te spelen, te fietsen of te lopen. De herbeleving van de goede oude tijd was een eye opener voor de bevolking. Er werden grote protesten georganiseerd, zodat fietsers weer veilig over straat konden. De politiek kwam onder druk te staan en kon niet anders dan de fietspaden veilig te maken. Er werden vrij liggende fietspaden aangelegd en de verkeersregels werden aangepast. De fiets nam een weer een centrale plek in het verkeer in en langzaam ook weer in het leven van de bevolking.

 

De ontwikkeling van de fiets

De fiets is door de jaren heen vaak van gedaante veranderd. Zo zaten de trappers bij de eerste fiets aan het voorwiel. Het was erg moeilijk om hier veel snelheid mee te maken, dit kon alleen door het wiel te vergroten. Dat is hoe de hoge bi is ontstaan. Ook had de eerste fiets geen luchtbanden, maar houten banden. Niet heel prettig op de hobbelige wegen van die tijd. Nog veel later kreeg de fiets een kettingaandrijving en kwamen de pedalen aan het frame te zitten. De hedendaagse fietsfabrikanten houden zich nog dagelijks bezig met het doorontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan de e-bike of de fiets met riemaandrijving. Wat heeft de toekomst nog meer voor de fiets in petto?

 

De fiets staat centraal

Sindsdien worden woonwijken, wegen en verkeersregels aangepast op het fietsbeleid. Tot vorig jaar was Nederland het meest fietsvriendelijke land ter wereld. Denemarken heeft ons inmiddels ingehaald en je ziet dat steeds meer andere landen de infrastructuur aanpast op de fiets. En dat kijken ze dan weer af van Nederland. Omdat wij in Nederland veilig kunnen fietsen is het voor ons heel normaal om even snel op de fiets te springen. Neem je de auto voor een kort stukje, dan noemen we je lui, terwijl het in andere landen dan juist normaal is om de auto te pakken.

De fiets en Nederland zullen altijd onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. Heb jij nog een mooi verhaal over de Nederlandse fietsgeschiedenis? Deel het met ons!

 

Geen berichten

Plaats een bericht

© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.