Top
NK Tegenwindfietsen - De strijd tegen de elementen
fade
4395
post-template-default,single,single-post,postid-4395,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

NK Tegenwindfietsen

NK tegenwindfietsen

NK Tegenwindfietsen

Waarschijnlijk koos jij zondag vanwege de storm liever voor de auto dan voor de fiets. Daar dachten de deelnemers van het NK Tegenwindfietsen anders over. Zij gingen de strijd aan met de wind op de Oosterscheldekering in Zeeland. Teun Sweere kwam als eerste over de finish bij de mannen en bij de vrouwen prolongeerde Mathilde Matthijsse haar titel.

 

NK Tegenwindfietsen

Het NK Tegenwindfietsen wordt ergens tussen oktober en het eind van het jaar gereden op de Oosterscheldekering in Zeeland. Bij windkracht 7 gaat de wedstrijd door. Afgelopen zondag stond er windkracht 9 en liep soms op tot windkracht 11. De deelnemers moeten op een normale fiets zonder versnellingen en met terugtraprem zo snel mogelijk naar de finish fietsen van het 8,5 kilometer lange parcours. In totaal fietsen er 200 individuele deelnemers en 25 ploegen mee.

 

Editie 2016

Het NK Tegenwindfietsen van 2016 was misschien wel de zwaarste editie ooit. De regen en de harde wind zorgde ervoor dat de deelnemers soms niet vooruit kwamen. De organisatie wilde de finish naar voren halen, maar daar wilde de deelnemers niets van weten. Wielrenner Johnny Hoogerland mocht als eerste starten en stond lang aan kop. Uit eindelijk was Teun Sweere de snelste met een tijd van 22.30 minuten. Bij de vrouwen won Mathilde Matthijsse haar tweede titel met een tijd van 28.09 minuten. Wil je volgend jaar de strijd aangaan met de elementen en deelnemen aan het NK Tegenwindfietsen? Via deze link blijf je op de hoogte.

 

Trainen met de juiste fiets

Als je volgend jaar wilt deelnemen aan het NK Tegenwindfietsen moet je natuurlijk wel oefenen op de juiste fiets. Daarom hebben we onze beste stadsfietsen met terugtraprem en zonder versnellingen voor je geselecteerd. Succes!

Geen berichten

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.