Top
6 Tips bij het kopen van regenkleding - Blog Internet Bikes
fade
4368
post-template-default,single,single-post,postid-4368,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

6 Tips bij het kopen van regenkleding

6 Tips bij het kopen van regenkleding

In de gure wintermaanden fiets je geregeld door een Hollandse bui naar het werk of de sportclub. Met een nat pak de dag of een training beginnen is nooit prettig. We leggen uit waar je op moet letten bij de aankoop van regenkleding, zodat jij droog op jouw bestemming aankomt.

 

De naden en ritsen

De naden en ritsen zijn plekken waar de regen door de regenkleding heen kan lekken. Wil je er zeker van zijn dat er geen water door de naden heen loopt? Kies dan voor regenkleding met getapte of afgeplakte naden en zorg dat de rits een overslag heeft, zodat hier geen water doorheen kan komen.

 

Zoom en manchetten

Kies voor een jas waarbij de zoom en manchetten verstelbaar zijn, zodat de kleding goed op jouw lichaam aansluit en wind en regen geen kans krijgen.

 

Ademende materialen

Veel regenkleding is door de waterdichte eigenschappen ook niet ademend. Het zweet kan dan niet weg, waardoor je een plakkerig en klam gevoel krijgt. Wil je dit voorkomen? Kies dan voor regenkleding gemaakt van waterafstotend materiaal dat vocht goed afvoert, zoals polyester of nylon/polyamide.

 

Capuchon

Een capuchon beschermt het hoofd tegen de regen en de wind. Wanneer een capuchon niet goed rond het hoofd aansluit kan hij het zicht belemmeren. Kies daarom voor een jas met capuchon met een trekkoord.

 

Reflectie

Wanneer het regent is het buiten donkerder. Door regenkleding met reflectie te dragen val je beter op. Wist je dat je zonder reflectie of verlichting maar tot 20 meter zichtbaar bent voor automobilisten? Met reflecterende materialen ben je tot op 150 meter zichtbaar en fiets je dus een stuk veiliger op de weg. Zorg daarnaast dat je goede fietsverlichting op je fiets hebt, zodat je nog beter opvalt.

 

Onderhouden

Waterafstotende materialen verliezen hun werking als je ze te heet of niet goed wast en droogt. Als je er zeker van wilt zijn dat jouw regenkleding zijn waterafstotende eigenschappen niet verliest, moet je het met de hand wassen. Wil je ze toch in de wasmachine gooien? Was het dan op een lage temperatuur en zonder wasverzachter. Laat de regenkleding daarnaast nooit in de zon of op een verwarming drogen.
Met deze tips trotseer jij iedere Hollandse regenbui en start jij de dag of training altijd droog.

 

Plaats een bericht

© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.