Top
Waarom fietsen goed is voor je relatie - Blog Internet Bikes
fade
4599
post-template-default,single,single-post,postid-4599,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Waarom fietsen goed is voor je relatie

Samen fietsen

Waarom fietsen goed is voor je relatie

Valentijnsdag is de meest romantische dag van het jaar. Heb jij een geheime liefde die je dan de liefde wilt verklaren? Doe dat dan niet tijdens een romantisch diner, maar stap samen op de fiets. Want koppels die vaak samen fietsen, blijven langer bij elkaar. Dus neem een bosje rozen mee in de fietstas en trek er romantisch op uit door de prachtige Nederlandse natuur.

 

Bike together stay together

Koppels die vaak samen een fietstochtje maken, blijven langer samen. Dat blijk uit verschillende onderzoeken. Door samen te bewegen word je gelukkiger en bouw je een betere band op. Tijdens een fietstocht pas je bijvoorbeeld onbewust het tempo aan op het tempo van je partner. Deze en andere onbewuste aanpassingen versterken jullie emotionele band. Daarnaast heeft samen bewegen als groot voordeel dat je samen aan je gezondheid werkt. En dat heeft ook een positieve invloed op jullie relatie.

 

Bewegen maakt gelukkig

Als je sport of lang achter elkaar beweegt, maak je het hormoon endorfine aan. Dit hormoon wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Als jullie vaak samen bewegen word je dus automatisch gelukkiger. Amerikaanse onderzoekers ondervonden dat tijdens sporten of bewegen het lichaam hetzelfde reageert als wanneer je verliefd bent. Koppels die samen sporten of bewegen ervaren deze lichamelijke reacties onbewust als verliefdheid.

 

Samen aan een doel werken

Als je samen een fietstocht maakt werk je aan een gezamenlijk doel, ook al stel je van te voren niet bewust een doel. Tijdens het fietsen help je elkaar om een steile heuvel op te fietsen of deel je gedachtes over de omgeving. Dit versterkt het vertrouwen in elkaar.

 

Nieuwe dingen ontdekken

Tijdens een fietstocht zie je allerlei nieuwe dingen. In een omgeving die je niet kent moet je bijvoorbeeld samen zoeken naar de juiste route. Hierdoor leer je beter met elkaar te communiceren en samen te werken. Van fietsen in een onbekende omgeving worden jullie een echt hecht team.

 

Van fietsen krijg je dus vlinders in je buik. Stap daarom wat vaker op de fiets met je partner of neem jouw geheime liefde mee tijdens een fietstocht met romantische picknick.

 

3 Berichten

Plaats een bericht

© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.