Top
7 musthaves voor de fietsrit naar school - Blog Internet Bikes
fade
4907
post-template-default,single,single-post,postid-4907,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

7 musthaves voor de fietsrit naar school

fiets klaarmaken voor school

7 musthaves voor de fietsrit naar school

Sommige scholieren wonen om de hoek, anderen moeten kilometers fietsen. Dan is het natuurlijk wel zo fijn als jouw fiets comfortabel rijdt. Om volgend schooljaar goed voorbereid de weg op te gaan, hebben we alvast zeven musthaves op een rij gezet die de rit naar school veilig en aangenaam maken. 

 

1. Opvallende fietsverlichting

´s Ochtends is het nog niet altijd licht als je naar school fietst, met name in het najaar en de winter. Goede fietsverlichting is dan echt must. Fietsverlichting op batterijen werkt voor scholieren het beste. Er hangen dan geen losse draadjes aan de fiets die in de fietsenstalling kapot gaan. Je moet alleen niet vergeten om de lampjes uit te zetten wanneer je op school bent aangekomen.

 

2. Een goed fietsslot

Als je na een lange schooldag het fietsenhok in loopt wil je liever geen leeg fietsenrek aantreffen. Zet jouw fiets daarom altijd goed op slot. Gebruik het slot van de fiets en zet hem daarnaast extra vast met een tweede slot, zoals een kettingslot of kabelslot.

 

3. Een hippe voordrager

Bagagerekjes zijn al lang niet meer cool, maar de hele weg met een zware schooltas op je rug fietsen is ook niet fijn. Daarvoor hebben we een oplossing: de voordrager. Hiermee krijgt jouw fiets meteen een stoere look en je hoeft ook niet meer met een zware tas op je rug te zeulen.

 

4. Handige spinbinders

Als je de tas dan op een voordrager meeneemt, moet hij natuurlijk wel goed vastzitten. Hiervoor gebruik je een paar handige spinbinders.

 

5. Een fietskrat of mand

Een nog mooiere oplossing is de fietskrat of fietsmand. Deze zet je met tiewraps vast op de voordrager en je tas zet je er gewoon in. Ook handig wanneer je andere spullen moet meenemen.

 

6. De fietsbel

Jouw fiets is pas echt klaar voor school als er een goede fietsbel op zit. Wil je iemand voorbij, dan ga je er met een fietsbel veilig langs. En wie zegt dat een fietsbel saai moet zijn? Je hebt tegenwoordig hele leuke, met hamburgerprint bijvoorbeeld.

 

7.  Regenkleding

Als je iedere dag heel wat kilometers naar school fietst, is regenkleding een echte must. Haar in de war, uitgelopen make-up, je zorgvuldig uitgekozen outfit die helemaal doorweekt is, je voorkomt het allemaal met regenkleding. Stop de regenkleding standaard in je tas, zodat je ook wanneer je onderweg bent een regenbroek en -jas kunt aantrekken.

 

Klaar voor het nieuwe schooljaar

Kan je alles van het lijstje afvinken? Dan is jouw fiets klaar voor het nieuwe schooljaar. Ben jij er ook klaar voor?

Geen berichten

Plaats een bericht

© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.