Top
SkunkLock vecht tegen fietsendieven - revolutionair fietsslot
fade
4319
post-template-default,single,single-post,postid-4319,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

SkunkLock vecht tegen fietsendieven

SkunkLock

SkunkLock vecht tegen fietsendieven

Ken je dat? Je gaat even naar de stad voor een drankje en als je na een paar uur terug komt, blijkt je fiets gestolen. Je weet zeker dat je hem op slot hebt gezet en je had hem zelfs met een extra slot vast gezet aan het fietsenrek. De bedenkers van Skunklock hadden er genoeg van en bedachten een revolutionair fietsslot.

 

Samen sta je sterker

Daniel Idzkowski en Yves Perrenoud zijn de bedenkers van het bijzondere slot. Ondanks dat Yves de beste sloten gebruikte, werd zijn fiets keer op keer gestolen. Bij een aantal vrienden van Daniel werd hun motor gestolen en als motorliefhebber was hij bang dat hem dat op een dag ook zou overkomen. Daarop besloten Daniel en Yves de handen ineen te slaan en bedachten SkunkLock.

 

SkunkLock: het slot dat terug vecht

Fietsendieven gebruiken tegenwoordig zwaar gereedschap om een fiets te stelen. Bijna geen één slot is opgewassen tegen een breekijzer of metaalzaag. SkunkLock is daarin geen uitzondering, maar Daniel en Yves hebben hier iets op verzonnen: in de stalenbuis zit een chemische stof dat vrijkomt wanneer je de buis doorzaagt. De dief gaat hier meteen door braken en krijgt tijdelijk ademhalingsproblemen. SkunkLock is niet zo maar een slot, het vecht terug.

 

SkunkLock weert alleen dieven

Je hoeft niet bang te zijn dat het gas jou per ongeluk te lijf gaat. Alleen wanneer het slot wordt doorgezaagd komt de stof vrij. Het metaal is zo sterk dat het gas niet vrijkomt bij slijtage of wanneer je hem per ongeluk laat vallen.

 

Crowdfunding

Het slot is op dit moment nog niet op de markt. Via een crowdfundingactie proberen Daniel en Yves genoeg geld op te halen. Ze hebben het budget inmiddels ruimschoots gehaald. Dat betekent dat SkunkLock in juni 2017 op de markt komt, hij moet dan ongeveer $99,- (€90,-) gaan kosten.

 

Wil je in het in de tussentijd de fietsendieven lastig maken? Beveilig jouw fiets dan met een fietsslot van Internet-Bikes.

 

 

Bron: SkunkLock

Geen berichten

Plaats een bericht

© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.