Top
Minister Schultz verbiedt smartphone op de fiets - Blog Internet Bikes
fade
4436
post-template-default,single,single-post,postid-4436,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Minister Schultz verbiedt smartphone op de fiets

smartphone op fiets verboden

Minister Schultz verbiedt smartphone op de fiets

We doen het allemaal, appen of bellen terwijl we fietsen door het drukke verkeer. Verkeersminister Melanie Schultz van Haegen werkt aan een wet die dat moet gaan verbieden. Hiermee wil ze het aantal verkeersongelukken met fietsers verlagen.

 

Smartphone op de fiets

In mei kondigde Schultz al aan dat ze ging onderzoeken of deze wet haalbaar was. Vandaag schrijft ze in een brief aan de kamer dat ze werkt aan het wet die het vasthouden van een telefoon op de fiets verbiedt. Alleen bellen op de fiets is straks niet verboden, maar dat moet je dan wel handsfree doen.

 

Verkeersongevallen met smartphones

Het is nog niet bekend hoe hoog de boete zal zijn en wanneer de wet in werking gaat. Bij ongelukken met fietsers tussen 12 en 24 jaar speelde bij 20 procent de smartphone een rol. Volgens experts is vooral het bedienen van het touchscreen gevaarlijk. De minister heeft op verschillende manieren jongeren proberen te beïnvloeden om het smartphonegebruik op de fiets te verminderen via lessen op school en met een app. Dit blijkt nu niet voldoende te hebben geholpen, waardoor een wet alsnog noodzakelijk is.

 

Wat betekent dat voor jou?

Voorlopig nog niets. Het is nog niet bekend wanneer wet in werking gaat, omdat de minister nu onderzoeken doet naar het gebruik van social media op de fiets. Als de wet in werking gaat, is het verboden om een mobiel in je hand vast te houden tijdens het fietsen. Ook het bedienen van een smartphone in een smartphonehouder op het stuur is dan verboden. Bellen mag nog wel, maar dan handsfree met oortjes in. Voorlopig blijft dus de oude regel van toepassing: je mag fietsend bellen en appen, maar je moet wel op het verkeer blijven letten en mag geen gevaarlijke situaties veroorzaken. Je smartphone gebruiken op een brommer of scooter is al wel langere tijd verboden.

1Bericht

Plaats een bericht

Volg ons op instagram
© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.