Top
Tegen de wind in fietsen - de 6 beste tips waarmee jij de wind verslaat
fade
4638
post-template-default,single,single-post,postid-4638,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

6 Tips voor fietsen door de tegenwind

tegen de wind in fietsen

6 Tips voor fietsen door de tegenwind

Wanneer de wind door het land raast moet je flink doortrappen om bij tegenwind vooruit te komen. Soms lijkt het wel alsof je altijd tegenwind hebt als het waait. Rood aangelopen en met je haren flink door de war kom je dan op je eindbestemming aan. Tegen de wind in fietsen is nooit een feestje, maar met deze zes tips kom je er wel een stuk makkelijker doorheen.

 

Strak in pak

Nee, je hoeft niet in driedelig kostuum op de fiets te stappen, maar het is wel verstandig om zo strak mogelijke kleding aan te trekken wanneer het waait. Los flapperende stukken kleding vangen wind en verhogen daardoor de weerstand. Hoe gestroomlijnder je kleding om je lijf zit, hoe makkelijker je door de stramme wind heen komt.

 

Houding

Maak jezelf klein, zodat je zo min mogelijk wind vangt. Buig voorover en ga met je neus bijna op het stuur hangen en probeer je ellebogen zo dicht mogelijk tegen je lichaam aan te houden. Let er wel op dat je nog voldoende zicht op de weg hebt en goed kunt sturen. Veiligheid gaat voor alles natuurlijk.

 

Versnellingen

Heb je een fiets met versnellingen? Zet hem dan in de lichtste stand. Je hebt daardoor minder weerstand en hoeft minder kracht op de pedalen te zetten om vooruit te komen.

 

Banden oppompen

Zorg dat de banden goed opgepompt zijn. Harde banden hebben een lagere rolweerstand en laten de fiets minder veren terwijl je rijdt.

 

Fiets achter anderen

Fietsen door de tegenwind kost je 20% meer energie dan wanneer er weinig tot geen wind staat. Wanneer je achter iemand fietst heb je het minste last van de tegenwind. In de slipstream kost je zelfs 20% tot 30% minder energie.

 

Elektrische fiets

De allerbeste oplossing bij tegenwind is een elektrische fiets. Op een elektrische fiets kun je de trapondersteuning op elk gewenst niveau instellen. Waait het hard? Dan zet je hem gewoon een tandje harder en verlies je geen snelheid. Zo tuf jij lekker relaxt door de wind heen.

Geen berichten

Plaats een bericht

© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.