Top
Thomas Dekker neemt je mee naar de krochten van het profbestaan
fade
4379
post-template-default,single,single-post,postid-4379,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Thomas Dekker: ‘Mijn Gevecht’

Thomas Dekker mijn gevecht

Thomas Dekker: ‘Mijn Gevecht’

Vandaag komt het veel besproken boek van wielrenner Thomas Dekker uit. Hij beschrijft zijn carrière waarin naast het wielrennen ook drank, hoeren en doping centraal stonden. In een openhartig verhaal vertelt hij hoe zijn leven als prof er uit zag.

 

De waarheid volgens Thomas Dekker

Journalist Thijs Zonneveld is verantwoordelijk voor het optekenen van het verhaal van Thomas Dekker. De wielrenner fietste voor de Raboploeg waar doping werd gedoogd en de ploeg regelmatig uitstapjes maakte naar het bordeel. Aan tafel van De Wereld Draait Door vertelt Dekker: ‘Ik moest dit verhaal vertellen. De leugens hebben lang genoeg geduurd.’ De waarheid resulteerde in dit boek, dat de hele wielerwereld op zijn kop zette.

 

De Tour van 2007

In het boek wordt het verhaal beschreven van een jong wielertalent dat zich verliest in zijn zucht naar succes, geld en vrouwen. Tijdens zijn eerste Tour in 2007 deelt hij een kamer met zijn jeugdidool Michael Boogerd. Ze praten veel en drinken wijn. Michael vertelt hem over zijn dopinggebruik en hoe hij het weet te verbergen voor de instanties. Uit verveling en door de glazen wijn bestellen ze later op de avond een paar Oost-Europese escorts waarmee ze zich tot drie uur ’s nachts vermaken. ‘Heel erg glamoureus is het niet, midden in de nacht op een kleine hotelkamer.’ Vertelt Thomas Dekker. De volgende dag gaat de wekker om zes uur, zodat het dopinggebruik nog gauw kan worden weg gepoetst voor de controle. Bang om gepakt te worden zijn ze niet.

 

Doping

Thomas Dekker zelf laat in Spanje bloed aftappen, zodat hij deze later in de Tour weer kan gebruiken als hij uitgeput raakt. Bij de Raboploeg heerst een gedoogbeleid voor doping. Ploegartsen vervalsen medische testen, zodat Dekker en zijn ploeggenoten ongestoord Dynepo en cortisonen kunnen gebruiken. Hij rijdt samen met zijn ploeg een fantastische koers, tot het doping gebruik aan het licht komt. Vanaf dat moment verandert alles.

 

Het profbestaan

Thomas Dekker spaart niemand in het boek: zichzelf niet, maar ook collega renners en ploegleiders niet. Het boek neemt je mee naar de krochten van de het profbestaan: je valt van de ene verbazing in de andere.

 

Het boek is vanaf vandaag te koop bij diverse boekenwinkels voor €19,99. 

Geen berichten

Plaats een bericht

© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.