Top
Veilig onderweg op de e-bike - Blog Internet Bikes
fade
4974
post-template-default,single,single-post,postid-4974,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Veilig onderweg op de e-bike

Veiligheid elektrische fiets

Veilig onderweg op de e-bike

Het aantal verkeersdoden onder e-bikers is fors gestegen, dat blijkt uit de nieuwe politiecijfers. Sinds 2014 waren maar liefst 79 e-bikers het slachtoffer bij een dodelijk verkeersongeval. Gelukkig zijn er een heleboel manieren waarop je een ongeluk voorkomt. Wil je zonder gevaren genieten van een ontspannende tocht op je elektrische fiets? Lees dan deze vijf tips voor een veilige rit.

 

Meten is weten

Het is belangrijk dat je goed op de fiets zit. Koop dus een elektrische fiets met de juiste framemaat. Op een te grote fiets kan je niet goed met je voetenFramemaat bepalen bij de trappers. Ook kom je dan niet goed met je voeten bij de grond wanneer je moet remmen of stilstaat. Op een te kleine fiets kom je met je knieën tegen het stuur wat een val kan veroorzaken.

 

Maar hoe weet je welke framemaat je nodig hebt? Dat meet je heel eenvoudig zelf op. Zet je voeten 20 cm uit elkaar en meet de afstand vanaf de grond tot je kruis. Vervolgens vermenigvuldig je dit getal met 0,68. De uitkomst hiervan is de framemaat die je nodig hebt. Bekijk onze framemaat pagina voor een uitgebreidere uitleg.

 

Oefening baart kunst

Een elektrische fiets fietst heel anders dan een gewone stadsfiets. Je maakt meer snelheid waardoor ook het remmen anders gaat en de fiets zelf is ook zwaarder. Oefen daarom een aantal keer op een afgesloten terrein. Wanneer je het remmen onder de knie hebt en gewend bent aan de snelheid ben je klaar voor je eerste echte rit.

 

Volg een cursus

Of volg een e-bike cursus waar je precies leert hoe je met een elektrische fiets moet fietsen. Na het volgen van zo een cursus zit je zekerder op de fiets en weet je alle ins-en-outs over jouw elektrische fiets.

 

Ben goed zichtbaar voor andere weggebruikers

Zorg dat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Controleer regelmatig je verlichting en neem altijd een reserveset fietslampjes mee. Monteer daarnaast een fietsbel op het stuur waarmee je andere fietsers kunt waarschuwen als je ze inhaalt.

 

Draag een helm

Tot slot: draag een fietshelm. Doordat je op een elektrische fiets meer snelheid maakt, is de kans op zwaar hersenletsel bij een val groter. Met helm voorkom je dit.

 

Met deze tips geniet je van een onbezorgde fietsrit. Ben je nog op zoek naar een elektrische fiets? Bekijk dan onze adviespagina over elektrische fietsen voor meer tips bij de aanschaf.

Geen berichten

Plaats een bericht

© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.