Top
De vouwfiets mee op vakantie - Blog Internet Bikes
fade
4890
post-template-default,single,single-post,postid-4890,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

De vouwfiets mee op vakantie

De vouwfiets mee op vakantie

De vouwfiets wordt voornamelijk door forenzen gebruikt, want je mag de fiets gratis meenemen in de trein. Als je dan op het eindstation bent aangekomen hoef je niet te wachten op de aansluitende bus, metro of tram. Maar wist je dat de vouwfiets ook de perfecte campingfiets is? In dit artikel lees je waarom.

 

De voordelen van de vouwfiets

Een vouwfiets is compact en eenvoudig in- en uit te klappen. Dat maakt hem ideaal voor forenzen en vakantiegangers. In de trein mag je hem namelijk gratis meenemen en als je op vakantie gaat neemt de vouwfiets nauwelijks extra ruimte in beslag. Daarnaast zijn vouwfietsen erg licht van gewicht, waardoor je hem extra makkelijk met je meeneemt.

 

Vouwfiets meenemen met de auto

Wanneer je de vouwfiets meeneemt op vakantie heb je geen fietsendrager meer nodig. De vouwfiets past gewoon in de kofferbak of in de camper of caravan. Je hoeft dan geen zware fiets meer op de fietsendrager te zetten. Wil je voorkomen dat er krassen op het frame komen of de vouwfiets anders beschadigd raakt? Neem de vouwfiets dan mee in een speciale fietskoffer of tas.

 

Vouwfiets in het vliegtuig

Vouwfietsen zijn toegestaan in het vliegtuig. Je mag ze niet meenemen in het passagiersruim, maar hij mag wel mee in het bagageruim. Je checkt de vouwfiets dan in als extra koffer of als fiets. Het is wel verstandig om de vouwfiets in een koffer te stoppen en niet in een tas. Op het vliegveld gaan ze vaak ruw om met de bagage, waardoor hij in een tas snel beschadigd raakt. Wanneer je de vouwfiets meeneemt in het vliegtuig moet je natuurlijk wel rekening houden met het maximaal toegestane gewicht en de maximale afmeting van de koffer.

 

Internationale trein

Reis je met de internationale trein in Europa? In de meeste gevallen mag je de vouwfiets dan gewoon als bagage meenemen. De fiets moet dan wel ingeklapt zijn en in de bagagerekken passen. Omdat iedere vervoerder andere regels heeft, is het verstandig om van te voren de voorwaarde goed door te lezen. Het voordeel is dat je vanaf het station meteen naar het hotel kunt fietsen en geen dure taxi hoeft te pakken.

 

Op de camping

De vouwfiets is een ideale campingfiets. Doordat je hem compact kunt opbergen, is de kans op diefstal klein. Ben je even niet in de buurt van de caravan, camper of tent, dan zet je de fiets gewoon binnen. Ook fiets je er heel comfortabel op naar de campingsupermarkt, het toiletgebouw of campingrestaurant. En omdat ze zo compact en licht zijn, neem je de vouwfiets heel makkelijk mee in de auto, caravan of camper.

 

Elektrische vouwfiets

Een elektrische vouwfiets heeft trapondersteuning. Je fietst daardoor een stuk soepeler over een camping met veel heuvels. Ook wanneer je de boodschappen meeneemt kun je gewoon door blijven fietsen, zonder dat het je extra kracht kost.

 

Ervaar zelf de voordelen

De vouwfiets is dus niet alleen handig voor forenzen, maar ook voor kampeervakanties en stedentrips. Wil jij de voordelen van de vouwfiets ervaren? Bestel hem dan in onze online fietsenwinkel en ontvang extra veel voordeel!

 

Geen berichten

Plaats een bericht

© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.