Top
Zo kom je met historische weerdata je droog op het werk aan - Blog Internet Bikes
fade
5008
post-template-default,single,single-post,postid-5008,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Zo kom je met historische weerdata je droog op het werk aan

weerfeitjes fiets

Zo kom je met historische weerdata je droog op het werk aan

We hebben steeds meer middelen tot onze beschikking waarmee we het weer tot op de minuut kunnen voorspellen. Er zijn tal van handige apps die precies laten zien wanneer jij droog naar je werk kunt fietsen. Maar ook aan de hand van historische weerdata kun je voorspellen wanneer het droog is. We zetten een aantal feiten voor je op een rijtje.

 

Wist je dat

Door naar de weerdata van de afgelopen tien tot dertig jaar te kijken kun je een redelijke voorspelling doen over het weer in de toekomst. Uit de data van Buienradar blijkt bijvoorbeeld dat de zomer het natste seizoen is, woensdag de droogste werkdag is en het droogste uur van de dag ligt tussen negen en tien uur ’s ochtends. Wil je de fiets naar het werk pakken dan kan je dat dus het beste op woensdag doen en, hoe gek het ook klinkt, kun je in de zomer je fiets beter laten staan als je droog op kantoor wil aankomen.

 

Even wachten nog

Toch laten we ons niet afremmen door een beetje regen: vier op de vijf werkende pakt gewoon de fiets. Wel wachten zij dan vijf tot tien minuten tot de bui is overgetrokken. En waarom ook niet? Uit onderzoek blijkt namelijk dat de meeste werkgevers het niet erg vinden als je wat later op kantoor bent door een regenbui. Als dan onderweg ook de brug openstaat en de spoorbomen dicht zijn, hebben ze wat minder begrip voor de situatie.

 

Strak in (regen)pak naar kantoor

Kun je de regenbui niet afwachten omdat je een belangrijke vergadering hebt gepland op een dinsdag na tien uur en je hebt ook geen auto tot je beschikking? Trek dan een goed regenpak aan. De naden en rits zijn de punten waar je de meeste kans hebt dat het water door de jas of broek lekt. Wanneer je kiest voor een regenpak met getapte naden en overslag over de rits weet je zeker dat je geen nat pak haalt.

 

Oud versus nieuw

De historische weerdata geeft een goed algemeen beeld van het weer. Gelukkig zijn er steeds meer weerapps waarmee je het weer van minuut tot minuut kunt voorspellen. Door oud en nieuw te combineren is de kans groter dat je de regenbuien omzeilt. Zo blijf je droog en kun je bevlogen in een project duiken om er daarna een klap geven op te geven zodat je alle deadlines aan het eind van de dag hebt afgetikt.

 

Geen berichten

Plaats een bericht

© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.