Top
De mooiste wielerklassiekers van 2017 - Gratis wielerkalender!
fade
4613
post-template-default,single,single-post,postid-4613,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

De wielerklassiekers van 2017 met gratis kalender

wielerklassiekers kalender 2017

De wielerklassiekers van 2017 met gratis kalender

Wielerklassiekers zijn mooi om hun historie, de pijn, het publiek en de ontlading bij de eerste renner die over de meet rijdt. De renners bikkelen weer over de hobbelige kasseienstroken, klimmen over hemelhoge heuvels en leggen bizar veel kilometers af op één dag. Wil jij van deze spektakelstukken geen moment missen? Download dan onze gratis wielerkalender van 2017 en mis geen wedstrijd!

 

Wielerklassiekers

Wielerklassiekers zijn oud, hebben een rijke historie en zijn lang, pijnlijk en zwaar. Het rijden over de schots en scheve kasseien veroorzaakt lekke banden en bizarre valpartijen. Een echte klassieker kan niet zonder een loodzware beklimming over extreem steile hellingen. En natuurlijk moet een wielerklassieker tergend lang zijn. De renners zien tijdens een klassieker af en worden door het enthousiaste publiek over de moeilijkste beklimmingen geloodst, want ook dat hoort bij een klassieker: toeschouwers die de deelnemers naar de finish juichen met vlaggen, toeters en bellen. Vaak met een biertje in de hand en een frietje in de maag.

 

De vijf monumenten

Luik-Bastenaken-Luik is de oudste klassieker en wordt al sinds 1892 gereden. Luik-Bastenaken-Luik vormt samen met de Ronde van Vlaanderen (1913), Milaan-San Remo (1907), Parijs-Roubaix (1896) en de Ronde van Lombardije (1907) de Vijf Monumenten. Dit zijn de oudste, langste en meest prestigieuze wielerklassiekers. De Amstel Gold Race is daarentegen een stuk jonger; deze klassieker wordt pas sinds 1966 gereden. Eddy Merckx is de koning van de wielerklassiekers en won alle koersen van de vijf monumenten meermaals.

 

Wielerklassiekers in 2017

Ook in 2017 kan de klassiekerliefhebber zijn hart weer ophalen. In het weekend van 25 en 26 februari start het seizoen met twee Belgische wielerklassiekers. Op zaterdag staat de Omloop Het Nieuwsblad op het programma en op zondag bikkelen de renners over het parcours van Kuurne-Brussel-Kuurne. Beide wedstrijden werden vorig jaar gewonnen door twee Belgische renners: Greg van Avermaet en Jasper Stuyven.  Op 16 april staat de Amstel Gold Race op het programma, dat is de enige Nederlandse wielerklassieker op het programma.

 

Wielerklassiekers kalender 2017

De mooiste klassiekers van het jaar wil je natuurlijk allemaal kijken. Of je nu als fanatieke toeschouwer langs de kant staat of vanaf de bank of in de kroeg de renners toejuicht, met onze handige klassiekerkalender mis jij geen wedstrijd. Print hem uit, hang hem op en houd bij wie er als eerste over de meet rijdt. Of start een poule met je vrienden en voorspel wie welke klassieker wint. Wie de meeste winnaars goed heeft, mag zichzelf een seizoen lang Koning Klassieker noemen.

 

DOWNLOAD DE GRATIS KLASSIEKERKALENDER VAN 2017 HIER!

 

Plaats een bericht

© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.