Top
Winter fietskleding: Zo blijf jij warm tijdens jouw rondje op de racefiets of MTB
fade
4565
post-template-default,single,single-post,postid-4565,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3.1,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Met deze winter fietskleding overleef jij de kou

winter fietskleding

Met deze winter fietskleding overleef jij de kou

Stap jij in de winter gewoon op jouw racefiets of mountainbike? Dan is het belangrijk dat je de juiste fietskleding aantrekt die je beschermt tegen het barre winterse weer. Maar deze kleding moet wel lekker comfortabel zitten en je niet belemmeren tijdens de rit. Daarom leggen we in deze blog uit welke winter fietskleding je nodig hebt als het buiten koud is.

 

Benen

Veel renners blijven in de winter met een korte broek en beenstukken rijden. Dan kan prima, maar wanneer de temperatuur richting of onder het nulpunt zakt, heb je daar niet genoeg aan. In dat geval trek je een lange broek (zonder zeem) over de korte broek (met zeem) aan. Een lange fietsbroek met zeem voldoet ook.

 

Winter fietskleding voor het bovenlichaam

Draag altijd minimaal drie lagen bovenkleding in de winter. De onderste laag bestaat uit thermokleding. Een thermoshirt voert het zweet af en houdt je droog, hierdoor blijf je warm. De tweede laag bestaat uit een normaal fietsshirt. Afhankelijk van hoe koud het is kies je voor een shirt met lange of korte mouwen. De laatste laag is de isolerende laag en bestaat uit een water- en winddicht fietsjack. Het fietsjack beschermt je tegen de koude wind en neerslag zoals regen of sneeuw. Hoe meer lagen je draagt, hoe meer isolatie je hebt en hoe beter je warm blijft. Maar je wilt op de fiets wel genoeg bewegingsvrijheid hebben, daarom heb je aan drie lagen voldoende.

 

Hoofd

De meeste warmte verlies je via het hoofd en in de winter schuurt de koude wind soms flink tegen je gezicht. Een helm alleen is daarom niet genoeg. Draag in de winter onder je helm altijd een muts en bij fikse kou draag je een balaclava. Deze bedekt bijna het hele gezicht op de ogen, neus en mond na. Om ook deze te beschermen tegen de kou, smeer je dit gedeelte van het gezicht in met Vaseline.

 

Handen

In het voorjaar en zomer rijden veel wielrenners met halfopen handschoenen. Deze geven in de winter niet genoeg bescherming tegen de kou. Handschoenen die de vingers volledig bedekken doen dat wel. Kies voor fietshandschoenen met een antislipgrip op de handpalm, zodat je genoeg grip op het stuur hebt.

 

Voeten

Verruil in de winter je zomerfietsschoenen voor een paar winterschoenen of trek de over de zomerschoenen een paar overschoenen. Zomerschoenen zijn vaak uitgerust met ventilatiegaten die de koude lucht doorlaten. Winterschoenen of overschoenen houden de koude wind buiten, waardoor jouw voeten lekker warm blijven tijdens de rit.

 

Door jezelf met de juiste winter fietskleding aan te kleden blijf je warm terwijl je fiets. Je kunt natuurlijk ook een tandje harder fietsen, maar goede winter fietskleding beschermt je ook tegen blessures en het oplopen van een vervelende verkoudheid. Vergeet niet om ook jouw racefiets of mountainbike goed te onderhouden in de winter.

 

Geen berichten

Plaats een bericht

© 2016 T.O.M. bv, All Rights Reserved.